HTML

ORBIT-blog

Őrbottyáni Baptista Ifjúsági Blog

Friss topikok

  • Orbit: Sziasztok! Elmesélném röviden az én hétvégémet, mivel most nem voltam otthon. Csütörtökön lejöttem... (2009.02.09. 18:15) ORBIT BLOG 2009.02.09.

Linkblog

Huszti Norbi ifi :)

2009.03.26. 13:55 Orbit

Kedves Ifi!
 
Múlt szombaton ismét egy szép és remélem hasznos estét tölthettünk el közösen az Úrral és egymással.
Az alkalmat Edina nyitotta meg Ézsaiás próféta szavaival (Ézs.40.30-31), miszerint is helyben futottunk és melegítettük be izmainkat, de meg nem lankadtunk, sőt hiszem , hogy felfrissültünk. A hangulat pedig szárnyra kapott , mint a sas! Sándor testvér példásan vizsgázott engedelmességből. Dicsőség az Úrnak, szeme sem rebbent, mikor a 15 fekvőtámaszt Edcsú lenyomatta vele!
A tanításban az evangélium hirdetésével kapcsolatban pár gyakorlati tanács, észrevétel hangzott el. Hogyan adhatjuk át hatékonyan az örömüzenetet ? Hogyan tegyünk bizonyságot?
 
-Jézus áll a középpontban (bár a mi személyes tapasztalatainkat adjuk tovább)
-csak őszintén, lélektől-lélekig
-felkészülve az esetleges elutasításra is
-tudva és vállalva, hogy az evangéliumért szenvedni is kell (pl.Jézus, János, ...és még sokan mások, majdnem mindenki, aki Igét hirdetett)
-"hangszóró-mikrofon" üzemmód, csak addig megyek el , amíg a másik fél megengedi,(nem zúdítunk rá mindent egyszerre)
-adj időt (Istennek, hogy munkáljon <> az Igének , hogy hatni tudjon <>, a másik félnek, hogy feldolgozza a hallottakat <> magadnak, hogy figyelj)
-tetteink hangosabban beszélnek a szavainknál!  (metakommunikáció-testtartás, beszéd-stílus, gesztikuláció-kézmozdulatok, "rezgés")
-legyél készen, bármilyen feladatot is bíz rád az Úr, (bármikor elkezdődhet a munka, és bármikor be is fejeződhet) (rugalmasság)
-légy a helyeden! Hová hívott el Isten? Hol szeretne látni? Hol tud a leginkább használni?
 
 
A dicsőítést Sanyi vezette, Petink ült a billentyűknél és az alacsonyabb frekvenciákat Gergő pendítette meg! A kivetítést a projektor manager, Dani testvér felügyelte.
A lelki ajándékokról szóló kérdéssorozatot Andi bocsátotta rendelkezésünkre, a szép és komoly verset pedig Debi jóvoltából hallhattuk Edinától.
az igénk: Ézs. 52,7

Mily szép, ha feltűnik a hegyeken az örömhírt hozó lába! Békességet hirdet, örömhírt hoz, szabadulást hirdet. Azt mondja Sionnak: Istened uralkodik!

Ha nincs kedved iskolába menni, forgasd ezt az Igét a szívedben! Tekints magadra, mint Isten gyermekére, mint akit Jézus megváltott, mint akinek szívében Krisztus örömhíre lakik. Lábaid pedig "szállítják" az evangéliumot!

 

Örömmel üdvözöltük körünkben a Niki & Tibi testvérpárt. Isten gazdag áldását és végtelen kegyelmét kívánjuk életetekre! Örülünk nektek!

 
 
Legyen szép , áldott napotok! Gyakoroljátok magatokat bátran az evangélista szerepében!
Az első helyen pedig az Úr Jézus Krisztus álljon úgy szívünkben, mint egész életünkben!
Ámen
 
Ui. köszönet minden segítségért
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orbitcsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr61026926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása